В рідній школі - рідна мова

2015-02-24

/Files/images/pochatkova_shkola/vihovn_zahodi/DSCN1163.jpg

Ми живемо у незалежній і демократичній країні, де люди мають право вільно висловлювати свої думки, сповідувати ту чи іншу релігію, мати той чи інший світогляд. Отже природним є той факт, що українці мають спілкуватися рідною – українською мовою. Але так сталося , що на нашій землі у сучасних містах почути чисту українську мову скоріше виняток, ніж правило. Саме тому сучасна школа повинна зосередити свою увагу на формуванні в учнів розуміння того, що українська мова – скарб, без якого не може існувати ані народ, ані Україна як держава.

З метою пробудження у школярів почуття національної гідності та виховання любові до рідного слова , вихованцями групи продовженого дня 3 -А та 3-Б класів Котелевської гімназії №1 було проведено виховний захід «В рідній школі – рідна мова». Свято проводилося у формі українських вечорниць. Діти декламували вірші про українську мову, співали українські народні пісні, танцювали, грали в народні ігри.

На святі панувала дружня атмосфера. Учасники заходу та гості приймали активну участь у конкурсах і вікторинах, розповідали гуморески. Присутні гучними оплесками підтримували учасників свята.

До підготовки виховного заходу були залучені батьки учнів 3-А класу, які після закінчення свята пригостили учасників українськими стравами (варениками).

Хочеться вірити, що такі заходи допоможуть дітям звернути увагу на красу, милозвучність та багатство української мови; виховати справжніх патріотів своєї Батьківщини.

Автор: вихователь С.О. Гнилосир

Кiлькiсть переглядiв: 225

Коментарi