• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • І знову подорож! Всесвітньому Дню авіації та космонавтики присвячується...

І знову подорож! Всесвітньому Дню авіації та космонавтики присвячується...

2015-04-12

/Files/images/pochatkova_shkola/zustrch/SAM_6445.JPG

Дружний колектив 3- в класу та батьківський актив не порушили вже існуючої традиції – кожні канікули проводити під девізом « Стежками рідного краю». Весняні канікули не стали винятком. Наша подорож відбулася до славного міста Полтава.

Неможливо повністю передати почуття дітей! Тут хвилювання і нетерплячість, радість і очікування, бажання пізнати нове.

Спочатку ми відвідали Полтавський обласний театр ляльок, де переглянули всім знайому казку « Попелюшка », але в дещо іншій інтерпретації. І батьки , і діти отримали величезне задоволення, адже читати і бачити постановку зовсім різні речі. А ще ми дізналися багато цікавого після екскурсії по театру, яку провів літературний працівник закладу.

Потім ми відвідали Полтавський музей дальньої авіації. Це музей під відкритим небом, де експонуються військові та пасажирські літаки. Незабутню екскурсію провів для нас директор музею, колишній командир 185-го гвардійського важкого бомбардувального авіаційного Полтавського полку Верескулов В. В. Такого мої вихованці ще не бачили! Нас вразили і вага, і потужність, і дальність польоту цих машин, їх розміри. Побачили макети авіаційних бомб вагою від 100 до 9000 кг. Також діти змогли побувати і в салоні літака, посидіти за штурвалом.

На території музею представлений супутник, який побував у космосі. Його передав на свою батьківщину наш земляк космонавт Г. Т. Береговий. Встановлено пам’ятний знак на честь 100-річчя від дня народження Ю. В. Кондратюка. На згадку про поїздку ми зробили фото біля пам’ятника військовослужбовцям Червоної армії та ВПС США, які загинули у червні 1944 року під час нальоту фашистської авіації.

Тож учні 3- в класу не лише приємно провели канікули, а і твердо запам’ятали, що 12 квітня - День авіації і космонавтики!

Кiлькiсть переглядiв: 285

Коментарi