• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Методичні посиденьки вчителів початкових класів

Методичні посиденьки вчителів початкових класів

2017-11-22

тренінг

Надмірний потік інформації, який наповнює наше щодення, вимагає від людини швидкої орієнтації в ній, рефлексії, аналітичності та критичності. Такі соціальні зміни ставлять перед школою і вчителем нові завдання, в центрі уваги яких – дитина, для якої необхідно створити оптимальні умови для розвитку і навчання, продукування оригінальних ідей, логічного, творчого, критичного мислення , здатності приймати нестандартні рішення. Ці реалії сьогодення ще раз підтверджують народну мудрість: «Життя – вічна наука». А вчитель, погодьтесь, один з перших має йти в ногу з часом. Тому пріоритетним питанням для кожного з нас є підвищення кваліфікації, вдосконалення майстерності, впровадження сучасних досягнень психолого-педагогічної науки та передового досвіду в навчальному процесі.

Саме з цього приводу 22 листопада цього року і зібралися на чергове засідання члени шкільного методичного об’єднання вчителів початкових класів Котелевської гімназії №1 імені С.А. Ковпака. В ході «Методичних посиденьок»

педагоги обмінювались думками, дискутували, з’ясовували суть ефективного уроку, фактори, які впливають на нього.

Відрадно, що учасники засідання під час тренінгу «Зернини педагогічної майстерності» щиро ділилися своїми вміннями будувати урок так, щоб зацікавити учнів, підтримувати їх навчальну активність і бажання пізнавати, творити .

Школа XXI століття не може обійтися без органічного включення мисленнєвої діяльності учня до його загальних здібностей. Адже лише мисляча особистість може розуміти, а розуміння формує її світогляд. Тому педагогам у презентації були широко представлені методи, технології, вправи та стратегії розвитку критичного мислення молодших школярів:ТРВЗ (технологія розв'язку винахідницьких завдань) , ЧПКМ(читання та письмо для розвитку критичного мислення) , «Філософія для дітей», ТРТУ (технологія розвитку творчої уяви),

ЛОСи, СЛС та відео про використання у початковій школі цікавих систем Daily 5 та Daily 3.

Гість нашого методичного об’єднання, вчитель математики Корост А.В, презентувала «Школу креативного учительства», як складову частину проекту «За крок до майбутнього». Альона Валеріївна акцентувала увагу на тому, що для втілення у життя кардинальних змін, нова українська школа потребує іновацій, інтеграції та використання нових методик. Учитель, нарешті, повинен орієнтуватися у вирі різних комп’ютерних навчальних програм, використовувати їх на уроках. Вона анонсувала новітні освітні тренди та запрошувала на цикл майстер-класів, на яких планується опановувати програми Рrezi, Рixton, Kahoot та ін. (презентацію «Нові освітні тренди» можна переглянути на блозі Альони Валеріївни «Нотатки математика»). Присутні мали змогу ще раз переконатися в тому, як, поєднуючи в собі можливості комп’ютера, мультимедійних засобів, мрежі Інтернет, онлайнових програмних засобів для навчання та, навіть, мобільного телефону можна зробити урок яскравим, а навчання – цікавим.

Хоча засідання затяглося в часі, та його учасники були задоволені. Всі отримані позитивні емоції, нові враження, чудові ідеї допоможуть колегам ефективно і більш сучасніше проводити уроки.

Діщенко Ольга Олексіївна - керівник шкільного методичного об’єднання вчителів початкових класів Котелевської гімназії №1 імені С.А.Ковпака.

Кiлькiсть переглядiв: 529

Коментарi