Як виросту, то стану…

2018-05-08

/Files/images/pochatkova_shkola/zustrch/11.jpg У рамках виховного профорієнтаційного проекту «Як виросту, то стану…» 26 квітня 2018 року учні 2-В класу відвідали тваринницьку ферму «Годувальниця» ТОВ Агрофірми «Маяк». Цікаву та захоплюючу екскурсію провела Герой України Т.М.Корост.
Учням пощастило побачити «звідки до нас приходить молоко» - побувати на небаченому раніше процесі автоматизованого доїння корів. Дізналися, що професія доярки має тепер назву – оператор машинного доїння. Побачили і величезні цистерни, де молоко охолоджується і готується до транспортування на молокозаводи. До речі, в цей час приїхав величезний молоковоз, і частина хлопчаків відразу захотіла бути водіями цього красеня – автомобіля. Та найбільше захвату викликала екскурсія до будиночків з маленькими телятками, які саме смакували свіженьким молочком. А кумедні телятка в «жилетках» взагалі викликали шквал емоцій. А їхніх «виховательок» називають доглядальницями, - наголосила Тетяна Михайлівна. В сараях, де дорослі тварини відпочивали від своїх коров’ячих справ, вдалося навіть побачити щойно народжене телятко, яким опікувався ветеринарний лікар. Та й дорослі тварини, які здивовано поглядали на різнокольорове галасливе товариство, теж неабияк привабили маленьких «чомучок». З усіх сторін лунали сотні «чому?»: - чому в корови очі по боках голови?, - для чого їм сіль?,- чому покрашений лоб у корови?, - хто їх навчив ходити строєм?, - що люблять їсти?, - для чого їм сережки на вухах і намисто на шиї?, - куди зникли роги?. На всі «чому?» Тетяна Михайлівна знаходила відповіді.
А закінчилася екскурсія у справжньому конференц-залі «круглим столом» на тему «Молоко – джерело життя, енергії, краси». Діти не тільки дізналися про користь молока та молокопродуктів, а й пригостились смачнющим свіжозвареним какао з гарячими булочками. А ще отримали запрошення взяти участь у конкурсі, оголошеному газетою «Село полтавське» - «Пийте діти молоко! Будете здорові!». На запитання, чи сподобалася екскурсія, всі 19 дитячих голосів хором продзвеніли:
- Дуже ДЯКУЄМО!!! І хочемо ще!
Вже в автобусі, трішки втомлені, розморені від теплого молочка і великої кількості інформації, ділилися враженнями, бо дехто з них, сільських дітей, бачив живу корову вперше…
Кiлькiсть переглядiв: 245

Коментарi