ТИЖДЕНЬ ПСИХОЛОГІЇ

2020-02-10

/Files/images/novini/P91210-133522.jpg

За традицією у Котелевській гімназії з 3.02.2020 по 8.02.2020 соціально-психологічною службою було проведено тиждень психології, який проходив під гаслом «Емоції, як коні: або ти керуєш ними, або вони несуть тебе галопом».

Тиждень організовано з метою навчити дітей долати конфлікти і конфліктні ситуації, працювати в команді, дати змогу учням набути нового для них соціального досвіду, усвідомити власні особливості спілкування та взаємодії, сприяти розвитку взаєморозуміння та емпатії під час спілкування з іншими учасниками групи,

Під час тижня проводились заходи, що охоплювали різні види діяльності: ігри, тренінгові заняття, квести, презентації, години спілкування, загальношкільні акції. Участь брали учні та вчителі гімназії.

Розпочався тиждень з робочої лінійки, ознайомлення учнів з планом роботи та цікавим ФотоКвестом «У пошуках емоцій», метою якого було: створення та підтримка позитивного емоційного настрою у школі, згуртування класних колективів, розвиток вміння групової взаємодії та керувати своїми емоціями, комунікативних навичок, кмітливості.

Для учнів 5-7 класів були проведені заняття з елементами тренінгу «Спілкування без конфліктів». Учні познайомились з поняттям «конфлікт», його видами та впливом на здоров’я й емоційний стан людини. Діти отримали знання про те, як запобігати конфліктних ситуацій та як розв’язувати їх без наслідків. Також всі учасники навчального процесу могли ознайомитись з настінним журналом «Все про конфлікт».

У середу 5 лютого були проведені години спілкування з учнями 1-4 класів під гаслом «Дружити справа не легка, але дружити треба вміти». Метою даного заходу було розкрити значення дружби в житті людини, навчити дітей правильно вибирати друзів, сприймати різні життєві ситуації, аналізувати їх і знаходити шляхи виходу з них. Діти обмінювалися знаннями про те, що таке дружба, порадами як дружити і знаходити друзів, яким повинен бути справжній друг. Переглянули цікавий, повчальний мультфільм, грали в ігри, де вчилися домовлятися, взаємодіяти і працювати в команді, та засвоїли основне правило дружби: «Хороші друзі зустрічаються лиш тим, хто і сам уміє дружити».

У четвер був проведений тематичний огляд подій «Безпека в інтернеті» та цікава і корисна перерва «Play time», де діти могли активно відпочити без гаджетів, граючи в ігри «Джанга», «Твістер», «Ерудит», «Хрестики-нолики», «Кришечки-фішечки», «Баланс», «Танграм», а також переглянули веселі, позитивні ролики про «братів наших менших».

Завершенням тижня психології заплановано проведення Брейн-рингу для старшокласників, з метою перевірки набутих знань та вмінь з психології.

/Files/images/novini/изображение_viber_2020-02-10_12-13-42.jpg/Files/images/novini/IMG_9198.JPG/Files/images/novini/P00206-112605.jpg


/Files/images/novini/P00206-112605.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 285

Коментарi