Тиждень безпеки дорожнього руху

2021-11-22

/Files/images/зображення_viber_2021-11-15_15-25-06-663.jpg

Навчання правилам дорожнього руху - це життєва необхідність, тому різні заходи по ПДР завжди актуальні в навчальних закладах.

З метою підвищення безпеки учнів у ОЗ Котелевській гімназії №1 імені С.А.Ковпака з 15 по 19 листопада 2021 року був проведений тиждень безпеки дорожнього руху.

Основною метою проведення тижня безпеки є формування навичок безпечної поведінки на дорогах, адаптації підлітків до транспортного середовища. Була розроблена система профілактики дорожньо-транспортного травматизму та вивчення правил дорожнього руху, які розглядаються як складова частина виховання загальної культури підлітка. Важливо відзначити, що в цьому процесі задіяні не тільки педагоги і учні, а також представники соціальних інститутів.

Рішення задач тижня безпеки здійснювалось через такі форми роботи: спеціально організовані ігрові заняття пізнавального циклу, зустрічі, бесіди, спостереження за рухом транспорту, розгляд ілюстрацій, складання малюнків на задану тематику, написання творів, тестування, був проведений Національний урок з безпеки дорожнього руху «Безпечна дорога додому».

Заходи до Тижня безпеки дорожнього руху

1.Лінійка, присвячена Тижню безпеки дорожнього руху та години класного керівника/

2. Конкурс плакатів та стіннівок серед учнів з безпеки дорожнього руху (відповідальна Микитенко С.І.)

3. Написання учнями творчих письмових робіт «Я – учасник дорожнього руху: пішохід, пасажир» (відповідальна Кочерга Н.В.)

4. Тестування учнів з правил безпеки дорожнього руху (відповідальна Кочерга Н.В.)

5. Урок за темою «Підготовка учасників дорожнього руху з надання першої домедичної допомоги постраждалим в наслідок ДТП (відповідальниа Кочерга Н.В. Іваницька Л.М.)

6. Проведення тренінгу з учнями спільно з представниками Національної поліції щодо профілактики дорожньо-транспортних пригод за участю підлітків (відповідальні Кочерга Н.В., Худолій О.Г., Мироненко Ю.Б.)

7. Демонстрація протягом тижня відеороликів (відповідальні класні керівники.)

8. Малюнки на асфальті з безпеки дорожнього руху (відповідальні Кочерга Н.В., Зінченко Л.П., Біленька Л.А.)

9. Проведений Національний урок з безпеки дорожнього руху « Безпечна дорога додому»

Всі заходи були проведені в повному обсязі, відповідно до плану і послужили основою для подальшої мотивації підлітків з вивчення правил безпечної поведінки на дорозі. Різноманітність форм дозволило їм проявити свою активність і творчість. Кожна освітня діяльність містила цікавий пізнавальний матеріал.

Кiлькiсть переглядiв: 176

Коментарi